Recent Posts


Assalamualaikum...

haaa.

klu nuzul pun dah tepu time kelas td. aku lagi la tepu gile.
hypertension gler td.

heartbeat = 165beats/min. mmg gler.

tetapi kena fokus juga kat kelas. sbb tumpuan kat kelas sgt penting.

mengenai inSIDE biochemisy hari ini,

midterm akan keluar semua part 1 dan sampai vitamins.
Dr. kata wajib tahu semua structure...
kecuali la structure vit.

tp ada jugak part2 vit. yg berkaitan dgn a.a.
so, kite kena take serious la part tu.

utk vit. juga, fokus pada f(x) dan defieciency.

mengenai revision bersama Dr. tu blm tahu lagi masa yg sesuai.

tp hari khamis bersamaan 27hb tu, pkl 10pg-11pg...
tempat akan diberitahu kemudian...

mulakan menghafal semua structure di dalam part one.
sebenarnya ilmu medic ini tidaklah kiralah byknnya...
sbb ilmu yg kite tgh belajar baru ciput sgt2 a.k.a sedikit.

jgn putus asa utk menghafal.
ingat, practices make perfect...
dan ingat juga Allah sentiasa disisi kita.
Allah with us...

dan ingatlah...
ibu bapa kita menantikan kita di Msia dgn kejayaan yg kita....
jgn hampakan mereka.
Alangkah bahagia mereka pabila mereka melihat kita berjaya..
pengorbanan yg mereka lakukan semua utk kita selama ini
tidaklah sia2 apabila melihat anak2 mereka berjaya dlm pelajaran.

sentiasa berusaha, berusaha, berusaha menjadi yg terbaik demi umat Islam.
kerana pesakit2 kita sedang menunggu kita...
pejuang2 islam yg sedang menanggung keperitan demi menjaga maruah Islam sedang menunggu kita di sana...

ibu2 yg sarat mengandung di medan peperangan memerlukan pakar2 OnG..
cardiothoracic surgeon, gastroenterological surgeon,anaesthetic dan pediatric..
itulah kita suatu hari nanti....

tiada siapa yg boleh menolong agama kita selain kita sesama umat Islam...
titislah air mata anda bila anda melihat saudara kita yg diseksa, dibunuh secara kejam..
lagi2 apabila melihat anak2 kecil yg mati......
dari titisan air mata itulah timbulnya semangat yg suci utk belajar bersunggug sungguh.

belajarlah demi umat Islam...


semoga Allah bersama dgn kita setiap masa.
Ameen..

maaflah.. panjang sgt....

Posted by eyry Sunday, January 16, 2011

2 comments

  1. omjayy sume structre kene hafal.Ya Allah!

     
  2. rogayah Says:
  3. oi cik temah, asal x dtg kelas td?

     

Post a Comment

Follow by Email

COMRADES

Popular Posts