Recent Posts










Bile mase tah blog kite ni jadi agensi pelancongan kan? hahaha
Anis nak cerita pasal hanami (花見) yang bermaksud "flower viewing" dalam bahasa jepun. hanami dah jadi aktiviti wajib bagi masyarakat jepun semasa musim bunga. selalunya bulan antara mac, april atau mei. dorang macam buat parti sesama ahli keluarga la. piknik gitu..bawak makanan, minuman, tikar, kamera, ape lagi korang bawak kalau pegi piknik?? bunga sakura atau nama lainnyer cherry blossom ni memang dah jadi bunga kebangsaan jepun la. kalau kita ada bunga raya, dorang ada bunga sakura. selalu baca dalam komik jepun macam best je kan hanami ni. ni yang aku macam teruja nak pergi ni. hehehe. kalau waktu malam, aktiviti ni di panggil yozakura (よざくら) yang bermaksud sakura malam. selalunyer yozakura ni dihadiri oleh remaja-remaja. dorang gantung la tanglung macam-macam warna. macam kat bawah ni. :)
tempat popular untuk hanami ni selalunyer kat Ueno Park, Osaka. tapi kat mana-mana pun boleh asalkan ada pokok sakura laa..
comel gile kucing ni landing. gumuk2 lak tuh
Kalau ade rezeki mencurah ke ladang gandung, insha Allah, kite ramai2 ke sane ye. oklah, cukup lah sesi riang2 rie bersame cik kiah. salam.


Posted by rogayah Wednesday, January 12, 2011

2 comments

  1. icchan Says:
  2. jpoon, sentiasa mnunggu kedatangan ak..ak nk g totsutori..shinjuku~ beli game bnyak2

     
  3. rogayah Says:
  4. aku suke bunge , aku nak pegi negare yg ade ade bunge2 cantik jek, huhaha

     

Post a Comment

Follow by Email

COMRADES

Popular Posts