Recent Posts

Wah...banyaknye..sape x nak klu tiap2 hari dapat duit banyak macam tue,mudah saje..tidak memerlukan modal cume mase anda sahaje diperlukan...cam ne care nye...nie bukan MLM(multi level marketing)...tapi dengan plan ini,pasti ade terase benar2 & pasti bahawa ganjaran tidaklah janji kosong sahaje....Macam mane?......

cuba bayangkan....
yuran pengajian yang di kenakan kepada Malaysian student 8000 usd..tu klu diconvert genih tue,berape puluh ribu tue....silap2 bleh bli kereta sebijik...hehe...
jadi kita amik purata la yer....kita blaja kat sini tuk satu tahun dalam 9 bulan kan..(oct-jun)btol x?
agak2 la, berape hari dalam sembilan bulan tue...may be dalam 270 hari kan....

step2nye.

  • 8000usd secara kasar diconvertkan kepada matawang Egypt pound lebih kurang 47000 LE..so nilai bnykkan...btol x?
  • 47000 LE tue kita bahagi secara adil kepada 270 hari=174LE
  • jadi teramatlah rugi sekiranya kita tidak menghargai setiap hari,saat dan detik kita berada di gamaah tue sebenarnye teramat tinggi nilainya...
  • jadi cam ne nak kikis balik duit tue dari DR MONEM...klu,nak mintak duit balik,alamat tunggu kucing bertanduk la..(x tau pepatah nie sesuai ke tak)..
  • so nak kikis balik kita cuma ade dua care je...cam ne ek?
  • 1st: kita guna konsep jual beli: kita membeli ilmu dengan lecture...jadi..klu kita nak balik duit tue...datang la kelas..takkan kita nak beli barang,n dah bayar tp tak amik barang tue...ibarat kita bayar yuran n tak pegi kelas...btol x?
  • 2nd:nie untuk yang malas nak gi kelas sngt2...tp kat umah dia study n tak dinafikan mmg gempak..jadi berpegang dengan konsep kita yg di beri 800 markah untuk markah penuh keseluruhan...jadi jage la setiap satu markah yang bakal hilang n maybe dengan satu markah ini juga membezakan kita antara lulus n gagal dan diantara kene bayar yuran 47000 LE ke x...(yang pegi kelas,pegang la kedua2 konsep nie)
  • jadi klu boleh datang la kelas..klu x paham,just nak dapat keberkatan je n dalam masa yang same kita kikis balik duit kita...hehheh
  • tapi jangan lebey 2 pulak..ini just sandaran je...tp ingat..tanamkan niat belajar kerana Allah n bila dah berjaya nnti,laksanakan tanggungjawab dengan sebaik2 nye...

Wsalam

Posted by hayie Sunday, January 9, 2011

1 Responses to Sape nak 174.25 LE tiap hari bace nie........!!!!

  1. ubye Says:
  2. otak proo..

     

Post a Comment

Follow by Email

COMRADES

Popular Posts